Osteopatia

Gabinet Mèdic de diagnosi i Tractament, GD Mèdic, a Girona

  • Arturo Cerdán
  • Josep Torrell Juvinyà

Què és l’Osteopatia?

És un sistema de medicina manual basat en els descobriments i experiències clíniques del Dr. Andrew Taylor Still, que s’adonà de la relació vital que existeix entre l’estructura i les funcions de l’organisme humà.

La Osteopatia considera que les dificultats estructurals i les anormalitats adquirides causades per accidents, estrès i altres causes de diversa etiologia poden provocar dolor o donar origen a altres símptomes en l’os, músculs, lligaments, càpsules d’unió, … A més ja sigui per reflex nerviós o per compressió mecànica altres sistemes poden veure’s afectats: sistema nerviós, endocrí, circulatori, respiratori, digestiu,…

La diagnosi osteopàtica està igualment relacionada amb l’assessorament clínic i la diferenciació de les diverses condicions i síndromes que pertanyen als sistemes musculós, esquelètic i tots els altres sistemes.

El tractament manual en les seves diverses tècniques osteopàticas es dóna amb la finalitat de restaurar l’ homeostasi (equilibri) amb els corresponents beneficis tant en les estructures, com en els diversos mecanismes fisiopatològics existents.

Indicacions

Tot tipus de disfuncions o dolor que pot ser reversible amb mètodes manuals a través de tècniques osteopàtiques.

Terreny d’aplicació

  • Dolors articulars, musculars o de lligaments en qualsevol part del cos, tant d’origen accidental com postural.
  • Traumatismes d’accidents, caigudes o post-operatoris (cicatrius que provoquen adaptacions en la perifèria).
  • Traumatismes post-part: fòrceps, ventoses o expulsions problemàtiques.
  • Vertigen, migranya, ansietat deguts a una disfunció del sistema estructural.
  • Problemes digestius, circulatoris i endocrins que tinguin com a origen una compressió mecànica del sistema nerviós o circulatori que li correspon.

osteopatia